De vanligaste frågorna om rörinspektion

Vad kostar en rörinspektion?

För större fastigheter, som exempelvis ägs av bostadsrättsföreningar, är det svårt att ange ens ett riktpris. Allt beror på fastighetens storlek. Om rörinspektion ska göras på en enskild villa, däremot, kostar det från ungefär 5000 kronor och uppåt.

Vad behöver jag veta när jag beställer en rörinspektion?

Det är viktigt att du som beställare av en rörinspektion i Stockholm är noga med vad som är syftet med inspektionen. Det är endast då som vi kan ge dig de uppgifter du behöver, och som svarar mot inspektionens syfte. Det är stor skillnad mellan en inspektion som görs för att fastställa orsaken till en driftstörning i en ledning, och en inspektion som görs som en del i en slutbesiktning.

Hur ofta ska rörinspektion göras?

Vi rekommenderar att du genomför en rörinspektion vart femte år. På detta sätt upptäcks eventuella fel och försvagningar i tid, innan de blir kostsamma, och de kan också åtgärdas till en lägre kostnad.

Hur påverkar en rörinspektion ytskikten i badrummet?

För att komma åt med kameran flyttar vi toalettstolen och demonterar vattenlåset. När vi är klara med arbetet återställer vi bostaden i samma skick som vi fann den i. Det innebär att det inte är någon risk för skada på ytskiktet i badrummet.